Enjoy the little things #2

Rain-loving days

File 01-04-2016 03.00.51
St. Mary’s Cathedral & Archibald Fountain in Hyde Park.

Har du nogensinde haft en af de dage hvor du vågnede op til regnvejr, men det egentlig bare passede til dit humør?
Måske er det fordi der er mindre “pres” på at skulle være så upbeat eller noget, men jeg elsker det. Anywho, det var forrige søndag for mig (og ja, jeg får først skrevet om det nu, tsk tsk).
Det føltes bare rigtigt og gjorde det at vågne så afslappet og beroligende.
Det var jo Påske søndag, hvilket her er en kæmpe no-no dag for butikkerne at være åbne i, så jeg gik ud fra at den eneste aktivitet ville være en tur til en lille kiosk for at investere i en (urimelig dyr) paraply. Well, jeg endte med at vandre til Hyde park. Og ja nu tænker i sikkert på Londons Hyde park, men der er bare utroligt mange ting her der har britiske navne pga. Koloni tiden.

Det var overraskende rart bare at lege turist for nogle timer.
Jeg fandt ud af at en af de bygninger jeg tog en masse billeder af var en katedral man kunne gå frit ind i, så jeg smuttede mig ind for at kigge mig lidt omkring. Der var kæmpestort og et ekko af korsang flød gennem salen. Måske var det fordi at det med fremmede kirkevisit plejer at være en familieferie standard for mit vedkommende og jeg nu var her alene, eller også var det fordi at jeg med ét bare var i nuet, men jeg kunne sgu ikke lade være med at blive rørt. Traditionen tro fik jeg også tændt et lys for min kære farfar♥ Da det jo var påske søndag opdagede jeg at der var messe, så jeg besluttede mig sådan set for at blive, da jeg aldrig har oplevet en katolsk gudstjeneste før.

Hele turen i katedralen var lidt surrealistisk for mig da jeg sådan set ikke rigtigt er religiøs. Kan ikke forklare hvad det var; duften af røgelse, koret og den vilde akustik eller mængden af mennesker der stille bare respekterede hinandens tilstedeværelse. Det var nærmest terapeutisk! Det var så tilpas fremmed og overdøvende at jeg kunne hoppe ind i min egen lille bobbel og bare være.
Religiøs bliver jeg nok aldrig, men jeg kunne godt finde på at smutte tilbage dertil en anden dag.

 

ENGLISH

Ever had one of those days where you woke up and it was raining, but it just really suited your mood?
Maybe it’s because there’s less “pressure” to to be emotionally upbeat or something but I love it. Anywho, that was Sunday before the last for me (and yes, I’ve only just gotten around to writing this, tsk tsk). It just felt right and honestly it made waking up so cozy and soothing. It was Easter Sunday, which is a huge no-no day for the stores to be open during here so I thought any activity outside today would maybe be a little walk to a kiosk to invest in an (extremely overpriced) umbrella. Well, I ended up aiming for Hyde park(and yes, now you’re probably thinking of London, but there’s so many things here with British names because of Colonial times).

It was surprisingly nice to just be a tourist for a couple of hours. I learned that one of the buildings I was taking pictures of was a cathedral you could enter for free, so I snuck in to peek around. It was really beautiful and you were instantly hit by echoing choir song. I’m not sure if it was the fact that I was engaging in what’s normally a thing linked with family vacays or just because I was lost in the moment, but I couldn’t help being moved by it all. In keeping with tradition I lit a candle for my dear grandfather♥ Because of Easter Sunday I found out that there was going to be a mass so I ended up staying just to experience a Catholic service.

The whole situation was kind of surreal to me because I’m not really all that religious. Incense, the choir singing, crazy acoustics or the amount of people who simply respected each other’s presence – it was almost therapeutic! It was a sufficiently foreign and loud environment so I could simply go into a bubble and just be.
I don’t think I’ll ever be religious but I wouldn’t mind going back there one day.

Skærmbillede 2015-09-23 02.05.51

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Write a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Enjoy the little things #2